Schaken op Koningsdag 2015

Koningsdag 2015 bracht 's morgens goed weer. Met zijn achten zijn we naar het centrum van Apeldoorn gelopen. Als vanzelf werd er spontaan weer geschaakt. In het Beekpark zat de 10-jarige Luuk van Steenoven, die vijfde op het NK tot 10 jaar is geworden. Voor 50 cent mocht je tegen hem schaken. Bij winst kreeg je de inzet terug. Dat was internationaal meester Merijn van Delft niet gegeven. Nadat hij zijn tegenstander een zet terug had laten nemen, verflauwde de alertheid. Voor hij het wist stond hij ondekbaar mat. Ik heb de familie-eer hoog gehouden door een pionneneindspel te winnen. Dat was wel zo prettig, want onlangs had Luuk me op een rapidtoernooi in Arnhem met wit te grazen genomen in de Pxf7-variant van het Russisch. Als je dat niet goed pareert, loop je hopeloos achter de feiten aan.
Veerle en Lois hadden de smaak te pakken gekregen. Bij thuiskomst kwam gelijk het schaakbord op een tuintafeltje. Omdat broerlief Hidde ook allerlei zetten begon te doen, kreeg hij een apart tafeltje met schaakbord. Ga jij maar met opa schaken. Hij had het over 'een zet doen' en 'de partij afmaken', maar toen was hij toch opeens weer aan het crossen met een fietsje.
Een paar foto's op internet zetten, was prima. Maar Veerle had een beter idee: 'We kunnen beter een echte partij spelen en daar een film van maken.'

Zie een video.

Zie hieronder het begin van de partij en foto's.


 

Gepost: 29 april 2015