De Prinsenakker en De Lettertuin naar finale OSBO schoolschaken 2015

De schaakteams De Prinsenakker 1 uit Bennekom en De Lettertuin uit Ede hebben zich zaterdag 7 maart in het Olympus College in Arnhem geplaatst voor de finale schoolschaken van de Oostelijke Schaakbond OSBO.

Het team van de Prinsenakker 1 bestaat uit Wessel Meekel, Matteo Hemmer, Yannick Neleman, Teo Liège en Sebastian Neleman. Teamleider is Anita Neleman. Het team werd tweede in de poule.
Het team van De Lettertuin bestaat uit Wouter Molemaker, Fadi el Kasah, Casper Blindenbach, Mats de Jong en Éloy van de Glind. Teamleider is Elvira de Jong. Het team werd tweede in de poule.

Het team De Prinsenakker 2 werd vijfde in de poule en plaatste zich niet voor de finale. Het team bestaat uit Reint van Mullekom, Koen Andrea, Dante Salomons, Benjamin van den Hudding en Koen Voorbij. Teamleider is Aldo Salomons.

Karel van Delft geeft de kinderen wekelijks les op de Leonardo school Ede e.o. Hij was deze dag algemeen coach en maakte foto's (zie onder) en een video.

Het was weer een leuke en leerzame dag. Komende maandag bekijken we het beeldmateriaal in de lessen en concluderen we wat we er van kunnen leren.

De halve finales werden georganiseerd door de OSBO en schaakvereniging De Toren.
Op de jeugdsite van de OSBO worden uitslagen en informatie over de finale gepubliceerd.

De finale vindt zaterdag 21 maart plaats in Zutphen, in Multi Functioneel Centrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106. De eerste van zeven ronden begint om 10.00 uur. Het speeltempo is 20 minuten per persoon per partij. De eerste vijf teams plaatsen zich voor het NK (6 en 13 juni in Amsterdam).

Gepost: 8 maart 2015