De Lettertuin wint basisschoolschaakkampioenschap Ede 2015

Het team van De Lettertuin heeft het basisschoolschaakkampioenschap van Ede gewonnen. Dat gebeurde dinsdagavond 20 januari in de Open Hof.  
De Koepelschool werd tweede, De Sprong derde en de Stadhouder Willem III school eindigde vierde.
De Lettertuin stelde het kampioenschap in de derde speelronde veilig toen het team de Koepelschool versloeg. Dat gebeurde in een spannend duel, waarin de uiteindelijke kampioen aanvankelijk op alle vier de borden slechter stond. Een goede vechtmentaliteit, tactische trucs en goed positioneel spel leverden uiteindelijk de overwinning op.
Zowel De Lettertuin als De Koepelschool mogen meedoen aan de halve finales van de regionale Oostelijke Schaakbond (OSBO).
Het team van De Lettertuin bestaat uit Wouter Molemaker, Fadi el Kasah, Casper Blindenbach, Mats de Jong en Éloy van de Glind. Van deze vijf spelers verschenen er steeds vier achter het bord. Teamleider was schaakleraar Karel van Delft.
Het kampioenschap werd georganiseerd door jeugdleider Ben Verduyn van schaakvereniging De Cirkel.
Alle deelnemers kregen als aandenken een certificaat van deelname. Ook kregen ze een rekenmachientje van sponsor BCM Ede. De kampioen mocht een beker mee naar school nemen.
De halve finales van de Oostelijke Schaakbond worden zaterdag 7 maart in Arnhem gehouden. De finale vindt zaterdag 21 maart plaats in Zutphen. Uiteindelijk lonkt deelname aan het NK.
De site van schaakvereniging De Cirkel is www.decirkelede.nl.

Zie video.
Zie hier onder voor foto's.Gepost: 21 januari 2015