KVDC schaakpromotie

Karel van Delft heeft als psycholoog, journalist, schaakorganisator en jeugdtrainer expertise omtrent schaakpromotie.

Voor Harold van der Heijden heeft hij de nieuwe eindspelstudiedatabase HHdbIV gepromoot via onder meer persberichten en een presentatiebijeenkomst in het Max Euwe Centrum. Zie de site van Harold van der Heijden.

Voor IM Yochanan Afek heeft hij de site www.afekchess.com gemaakt. Tevens is hij webbeheerder van deze site.

Karel van Delft heeft tientallen schaaktoernooien, trainingen en schaakevenementen georganiseerd. Hij heeft 550 afleveringen van de SBSA emailberichten gemaakt en negen keer de jaarlijkse Schaakkrant Apeldoorn geproduceerd.

Eén van de eerste schaakevenementen twintig jaar geleden was een weekeind met jeugdtalenten in een Apeldoornse jeugdherberg. In een video is te zien hoe voormalig wereldkampioen dammen Ton Sijbrands vragen beantwoordde.

In het boek 'Schaaktalent ontwikkelen' (zie elders op deze site) is een hoofdstuk gewijd aan communicatie.

Op de site van het Max Euwe Centrum staat het artikel 'Schaakpromotie of ivoren toren' van Karel van Delft over schaakpromotie.

Karel van Delft is beschikbaar voor lezingen en workshops omtrent het thema 'ontwikkelen van een locale schaakcultuur via training, coaching, organisatie en communicatie'. Hierbij spreekt hij over de inhoud van het boek 'Schaaktalent ontwikkelen' en gaat hij in op allerlei praktische kwesties en vragen.