VIDEO SchaakMind training De Oordhoeve 18 maart 2012

VIDEO SchaakMind training zelfstudie Denksportcentrum Apeldoorn 15 april 2012

Schaakcircus presenteert training SchaakMind

Het Schaakcircus presenteert schaaktraining SchaakMind. Deze training omvat een combinatie van schaaktechnische en mentale vaardigheden.  Mentale vaardigheden zijn bijvoorbeeld zelfvertrouwen, creativiteit en concentratie. Ook bevat de training een onderdeel effectief studeren.

Het Schaakcircus is een samenwerkingsverband van Anne-Marie Benschop en Karel van Delft. Schaakcircus is een beeldspraak die verwijst naar verwondering en een sterke, lenige schaakgeest.
Gasttrainer is onder meer Thomas Beerdsen. Hij heeft veel getraind met IM Merijn van Delft en eerder met Karel van Delft. Thomas is 13 jaar oud en heeft inmiddels 17 nationale titels behaald.

De training SchaakMind kan op diverse manieren gegeven worden, zowel voor jeugd en volwassenen. Ook is er een programma voor ouders en trainers.
Benschop en Van Delft geven ook afzonderlijk van elkaar SchaakMind-trainingen.

De werkvormen bestaan uit een schaakoefening met mentale aspecten, waarna we ervaringen en inzichten bespreken. Elk onderdeel leidt tot praktische tips voor wedstrijden en trainingen.

De training kan op locatie bij verenigingen plaatsvinden. De training bestaat altijd uit maatwerk, afhankelijk van de omstandigheden.

Informatie is verkrijgbaar via een email aan Anne-Marie Benschop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Karel van Delft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Anne-Marie is mental coach en voormalig Nederlands dameskampioen schaken. Ze geeft groepstrainingen en coacht individueel schakers vanaf 16 jaar. Ook geeft ze geeft workshops bij verenigingen. Haar site is www.your-self.nl.

Karel van Delft is psycholoog, schaakleraar op Leonardoscholen en journalist. Hij is co-auteur van het boek ‘Schaaktalent ontwikkelen’ en auteur van het boek  ‘Het zeventiende schaakstuk’.

 

Individuele coaching

Anne-Marie Benschop is mental coach. Ze begeleidt individuen, groepen en organisaties.
Dat gebeurt via de Zelfkennismethode van prof. Hermans, die is gebaseerd op narratieve psychologie (de mens ontplooit zich via het maken van zijn eigen levensverhaal). Meer informatie staat op haar site www.your-self.nl